Boomstammetje met lentepuree en pickles

30 MIN
2 personen
Boomstammetje met lentepuree en pickles

Boomstammetje is een heerlijk stukje bereid vlees dat best wat vaker op het menu mag komen! We serveren het met een frisse lentepuree met véél kruiden (varieer naar hartelust trouwens) en pickles. Lekker genieten in het zonnetje!

Ingrediënten

  • 2 boomstammetjes
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 3 wortels
  • 100 gr sperziebonen
  • 100 gr spinazie
  • 10 gr basilicum
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr dille
  • 1 el boter
  • 1 limoen (biologisch)
  • 3 el melk
  • 4 el pickles
  • peper en zout
  • olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Schil de wortelen en snij in stukjes.
  2. Doe de wortelen en aardappelen in een kookpot en zet ruim onder met water. Voeg zout toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten koken. Hak ondertussen de kruiden fijn en rasp de zeste van de limoen.
  3. Verwijder de uiteinden van de boontjes en snij nog eens in twee. Voeg de boontjes toe bij de aardappelen en laat opnieuw 7 minuten koken. Voeg de spinazie toe, roer goed om en laat nog 1 minuut koken. Controleer of de aardappelen gaar zijn en giet af. Laat even uitlekken.
  4. Verhit olie in een antikleefpan en bak de boomstammetjes rondom. Zet het vuur niet te hoog, zodat de boomstammetjes binnenin ook goed garen.
  5. Stamp de aardappelen met de groenten grof. Voeg de kruiden en limoenzeste toe. Voeg de boter en melk toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om.
  6. Serveer de lentepuree met de boomstammetjes en pickles.