Bombay potatoes met veggiereepjes, raita en broccoli

35 MIN
2 personen
Bombay potatoes met veggiereepjes, raita en broccoli

Foodbagchef Caroline: "Deze 'Bombay geroosterde aardappelen' ontdekte ik bij de Brits- Indische restaurantketen 'Dishoom'. Ik maak er een hele maaltijd van met veggiereepjes van BonMush en raita met koolrabi. Verrassende, maar heerlijke combinatie!"

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 kleine broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse gember
  • 2 kl garam masala
  • ½ koolrabi
  • ½ citroen
  • 1 stengel lente-ui
  • 125 gr volle yoghurt
  • 200 gr Bonmush veggiereepjes
  • 1 el currypasta 'tikka masala'
  • ½ rode chilipeper
  • olie
  • snuifje suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet onder water met een flinke snuif zout en kook 5 min. (zie tip). Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Voeg toe aan de aardappelen, kook samen nog eens 5 min. en giet af.
  3. Pers de knoflook. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Meng 1 el olie per persoon met de knoflook, gember, garam masala, zout en zwarte peper. Dep de voorgekookte aardappelen en broccoli droog met keukenpapier. Hussel op de bakplaat door elkaar met de gekruide olie en rooster 15 min. in de oven.
  4. Raita: schil en rasp de koolrabi met een grove rasp. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers het sap. Snijd de lente-ui in ringen. Meng de yoghurt met de koolrabi, lente-ui (houd wat van het groen van de lente-ui apart voor de afwerking), citroenzeste en -sap. Voeg de suiker toe en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan en roerbak de veggiereepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg dan de currypasta tikka masala toe. Roerbak nog 3 min. Snijd de chilipeper in ringen. Serveer de geroosterde aardappelen met de broccoli en veggiereepjes. Strooi de chilipeper en het groen van de lente-ui erover. Serveer de raita erbij. Smakelijk!
  6. TIP: Door de aardappelen voor te koken en dan droog te deppen, gaan ze straks heel krokant worden in de oven.