Bolognaisesaus

100 MIN
4 personen
Bolognaisesaus

Ontdek ons recept voor heerlijke bolognaisesaus, met lekker gehakt, veel groenten en tomaten. Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder ze wordt!

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 500 g tomatenblokjes
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 stengel selderij, in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 klontjes boter
  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
  • 1 takje tijm, afgeritst
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kl oregano
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Smelt 2 klontjes boter in een grote pot en stoof er de ui, knoflook, wortel en selder in.
  2. Kruid ondertussen het gehakt met peper en zout en voeg het na enkele minuten toe aan de groenten. Bak het gehakt rul.
  3. Doe er dan de tomatenblokjes en puree bij. Breng op smaak met de basilucum, tijm, laurier, oregano, nootmuskaat, peper en zout. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen. Roer er regelmatig wat groentebouillon door.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 518.57 kcal
Koolhydraten 10.27 g
waarvan suikers 3.84 g
Vet 40.35 g
waarvan verzadigd 18.09 g
Proteïnen 29.26 g
Vezels 3.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin