Boerenontbijt (Bauernfrühstück)

20 MIN
4 personen
Boerenontbijt (Bauernfrühstück)

Voor wie van een stevig ontbijt houdt, is dit boerenontbijt (of Bauernfrühstück) helemaal ideaal. Met spekjes, kaas, eieren en een groene peper.

Ingrediënten

  • 3 aardappelen
  • 6 sneetjes spek, in blokjes
  • 1 groene peper, ontpit en fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 40 g Cheddar kaas, geraspt
  • 6 eieren
  • 60 ml melk
  • klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen net niet gaar in gezouten water. Giet ze af en snijd ze in kleine dobbelstenen. Zet opzij.
  2. Bak de spekblokjes krokant in boter. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Hou 2 eetlepels van het bakvocht over in de pan.
  3. Doe in dezelfde pan de aardappelblokjes, groene peper en ui. Kruid met peper en zout. Bak op middelhoog vuur tot de aardappelen goudbruin zijn.
  4. Klop ondertussen de eieren los met de melk in een kom. Giet deze over het aardappelmengsel in de pan en laat mee bakken. Roer om tot een roerei.
  5. Verlaag het vuur roer er het spek onder en strooi er de cheddar over. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 624.39 kcal
Koolhydraten 8.64 g
waarvan suikers 2.69 g
Vet 60.07 g
waarvan verzadigd 23.71 g
Proteïnen 13.69 g
Vezels 1.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin