Boerenkoolstoemp met rookworst

30 MIN
4 personen
Boerenkoolstoemp met rookworst

Dit eenpansgerecht is een topper onder de stoemp gerechten. Eenvoudig en boordevol smaak. Een stoemp op basis van boerenkool, ui en look, geserveerd met rookworst. Uiteraard mag dat schepje graanmosterd niet ontbreken. Laat het jullie smaken!

Ingrediënten

  • 2 rookworst
  • 1000 g bloemige aardappelen
  • ½ boerenkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje bieslook
  • 2 el graanmosterd
  • 2 el boter
  • 75 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en snij in reepjes. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Pers de knoflook. Snij de ui in blokjes.
  2. Smelt 1 el boter in een stoofpot en stoof de ui 2 min. Voeg de boerenkool en knoflook toe. Roerbak 3 min. en voeg dan de aardappelblokjes toe. Zet onder met water en leg er de rookworsten bij. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen onder deksel.
  3. Schep de worsten uit de kookpot en giet het resterende kookvocht af. Stamp tot een grove stoemp en voeg 1 el boter, de bieslook, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe en meng goed.
  4. Snij de rookworsten in plakjes en serveer met de boerenkoolstoemp en een schep graanmosterd.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 685.35 kcal
Koolhydraten 50.75 g
waarvan suikers 3.98 g
Vet 41.85 g
waarvan verzadigd 16.63 g
Proteïnen 23.76 g
Vezels 7.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin