Boerenkoolstamppot met kippenworst

40 MIN
4 personen
Boerenkoolstamppot met kippenworst

Een heerlijk winters gerecht is een traditionele stamppot. Deze boerenkoolstamppot met kippenworst is makkelijk te bereiden en zalig hartverwarmend.

Ingrediënten

  • 4 kippenworsten
  • 800 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g boerenkool, in grove stukken
  • 1 el azijn
  • 50 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg de boerenkool samen met de aardappelen in een kookpot en schenk er water over tot deze helemaal onderstaan. Laat 20 minuten zachtjes koken.
  2. Giet de groenten af en vang het kookvocht op. Stamp tot een puree.
  3. Roer de helft van de boter door de puree samen met wat van het kookvocht. Roer tot een smeuïge puree en breng op smaak met azijn, peper en zout.
  4. Bak de kippenworsten in de resterende boter. Serveer ze bij de boerenkoolpuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 769.53 kcal
Koolhydraten 46.57 g
waarvan suikers 0.11 g
Vet 39.17 g
waarvan verzadigd 19.51 g
Proteïnen 54.61 g
Vezels 7.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin