Blondies met banaan

45 MIN
12 stuks
Blondies met banaan

Deze blondies (de lichte versie van brownies) met banaan doen aan bananenbrood denken, maar dan in kleine, handige kubusjes. Ideaal om (te) rijpe bananen te verwerken. Optioneel: overstrooi ze voor het serveren met extra suiker en brand even af met een crème brûlée-brandertje voor een heerlijk zoet en krokant laagje.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr boter
  • 1 ei
  • 200 gr lichtbruine suiker
  • 1 el vanille-extract
  • 170 gr bloem
  • 2 kl kaneel
  • snuifje zout
  • ½ el bakpoeder
  • 2 el rietsuiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC (hete lucht). Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter. Plet 2 bananen en meng met de lichtbruine suiker, het ei, vanille-extract en de gesmolten boter.
  3. Meng in een aparte kom de bloem, kaneel, bakpoeder en zout. Schep onder de natte ingrediënten.
  4. Schep het beslag in de bakvorm. Strijk plat. Snijd de laatste banaan in plakjes en schik bovenop het beslag. Bak 25-30 min. in het midden van de oven. Controleer met een breinaald of de blondie gaar is.
  5. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Bestrooi met de rietsuiker en brand eventueel nog af met een brandertje. Snijd in vierkante stukjes.