Bloemkoolstoemp met garnalen en bieslook

30 MIN
4 personen
Bloemkoolstoemp met garnalen en bieslook

Bloemkool en garnaaltjes zijn een heerlijke combinatie, ook in deze bloemkoolstoemp. Daarbij komt een lekker fris zure roomsausje en bieslook. Zalig!

Ingrediënten

  • 300 g garnalen, gepeld
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 ei
  • 100 ml room
  • 4 el zure room
  • 50 g boter
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen samen met de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze. Meng er de room, het ei en de boter door. Kruid met peper en zout.
  2. Meng 2 eetlepels van de fijngehakte bieslook door de zure room.
  3. Verdeel de stoemp over de borden. Garneer met de garnalen en een toefje zure room. Werk af met de rest van de bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 547.17 kcal
Koolhydraten 51.18 g
waarvan suikers 5.32 g
Vet 25.01 g
waarvan verzadigd 14.25 g
Proteïnen 24.97 g
Vezels 10.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin