Bloemkoolschnitzel met knolselder-tartaarpuree en gepofte kerstomaatjes

30 MIN
2 personen
Bloemkoolschnitzel met knolselder-tartaarpuree en gepofte kerstomaatjes

Tartaarsaus en schnitzels, een match made in heaven! Maar wij maken er een low carb en gezond veggie gerecht van. Heerlijk krokante bloemkoolschnitzels serveren we met knolseldertartaarpuree en friszoete gepofte kerstomaatjes. Gezond genieten van heerlijk veel groenten.

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • ½ bloemkool
  • 16 el panko
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 bio-eieren
  • 125 g kerstomaten
  • 2 takjes tijm
  • 10 g bieslook
  • 1 sjalot
  • 4 augurken
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • ½ kl nootmuskaat
  • 2 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Was de bloemkool en snij in plakken van 1 cm dik. Meng in een diep bord de panko, het paprikapoeder en een snuf zout en peper. Klop de eieren los in een tweede diep bord. Doe tot slot de bloem in een derde diep bord.
  4. Haal de bloemkoolplakken eerst door de bloem, dan het ei en tenslotte door het pankomengsel.
  5. Verhit 2/3 van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de bloemkoolschnitzels 2 minuten aan beide kanten. Leg ze op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gaar in 15 minuten.
  6. Doe de kerstomaatjes in een ovenschotel. Verdeel er de rest van de olijfolie over en de takjes tijm. Kruid met peper en zout. Zet 12-13 minuten mee in de oven.
  7. Hak de bieslook fijn. Snij de sjalot fijn. Snij de augurkjes heel fijn.
  8. Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de boter toe. Meng er de bieslook, sjalot en augurkjes door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Dit is de tartaarpuree.
  9. Verdeel de tartaarpuree over de borden. Serveer daarop de bloemkoolschnitzel en ernaast de gepofte kerstomaatjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 596.01 kcal
Koolhydraten 51.15 g
waarvan suikers 6.35 g
Vet 32.54 g
waarvan verzadigd 7.22 g
Proteïnen 21.06 g
Vezels 7.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin