Bloemkoolpuree met vegan groenteburger en kaassaus

30 MIN
2 personen
Bloemkoolpuree met vegan groenteburger en kaassaus

Zin in een lekker bordje Grootmoeders kost, dat toch vegetarisch is? Wij hebben een lekkere suggestie voor jou! Probeer deze smeuïge bloemkoolpuree met een lekkere vegan groenteburger en een zalige kaassaus voor erbij. Vegetarisch genieten!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 40 g gratinkaas
  • 2 vegan groenteburgers
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Maak de kaassaus: laat de helft van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3de van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3de van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Roer er de kaas door, tot die gesmolten is.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de groenteburgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  4. Hak de peterselie fijn. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout, de fijngehakte peterselie en nootmuskaat toe. Meng goed en serveer met de groenteburgers en de kaassaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 790.42 kcal
Koolhydraten 97.64 g
waarvan suikers 11.96 g
Vet 29.96 g
waarvan verzadigd 15.5 g
Proteïnen 23.91 g
Vezels 10.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin