Bloemkoolpita met kikkererwten en groene tahin-yoghurtsaus

30 MIN
2 personen
Bloemkoolpita met kikkererwten en groene tahin-yoghurtsaus

Chef Sofie: "Pita perfect! Alle smaken kloppen: kruidige curry bloemkool, frisse tahinsaus, knapperige kikkererwten en zoutzure gepekelde ui. Zet alle ingrediënten in je mooiste kommetjes op tafel en laat je gasten zelf hun pita samenstellen."

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 3 el komijn
  • 1 el currypoeder
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • ½ plantje munt
  • 1 potje sojayoghurt
  • 2 el tahin
  • 200 g kikkererwten
  • 4 pitabroodjes
  • 100 g spinazie
  • olijfolie
  • 1 kl suiker
  • scheutje appelazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek twee bakplaten met bakpapier.
  2. Gepekelde ui: snijd de ui in heel fijne ringen. Meng met de appelazijn, suiker en een snuifje zout (masseer goed met je handen). Schenk er water bij tot de ui net onderstaat. Schep goed om en laat marineren (zie tip).
  3. Hussel de bloemkoolroosjes op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, de helft van het komijnpoeder, currypoeder, zout en zwarte peper. Leg de knoflook (ongepeld) erbij. Rooster 10 min. in de oven.
  4. Groene tahinsaus: pers de citroen. Mix samen met de munt, sojayoghurt en tahin, met een staafmixer of blender, tot een gladde saus. Duw het zacht geworden vruchtvlees van de knoflook uit het velletje en plet met een vork. Meng onder de saus. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Hussel de op de kikkererwten (uitgelekt) op de tweede bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, de rest van het komijnpoeder, zout en zwarte peper. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C en schuif mee in de oven bij de bloemkool. Rooster samen nog 15 min. in de oven.
  6. Rooster de pitabroodjes 4 min. in de oven of broodrooster.
  7. Vul de pitabroodjes met de spinazie, geroosterde bloemkool en kikkererwten. Werk af met de gepekelde rode ui en de groene tahinsaus. Smakelijk!
  8. TIP: Je kan de gepekelde rode ui een week bewaren in een gesloten glazen bokaal in de koelkast. De zoutzure smaakbommetjes zijn lekker als topping op salades, brood, geroosterde groenten, ...