Bloemkoolmacaroni met kaas uit de oven

35 MIN
1 persoon
Bloemkoolmacaroni met kaas uit de oven

Een comfort food klassieker met een groententwist. Ideaal voor koudere dagen of wanneer je hart verwarmd moet worden. Een recept voor 1 persoon, maar de hoeveelheden kunnen gemakkelijk vermeerderd worden voor meer personen.

Ingrediënten

  • 80 gr (volkoren) macaroni
  • ½ kleine bloemkool
  • 1 el bloem
  • 100 ml melk
  • 100 gr groene aspergepunten
  • ½ kl nootmuskaat
  • 50 gr belegen gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in grove roosjes en kook samen met de pasta volgens de instructies. Voeg drie minuten voor het einde de aspergepunten toe. Giet af en laat uitlekken. Haal dan de bloemkoolroosjes eruit en hou apart.
  2. Doe in een klein pannetje een scheutje olijfolie en voeg de bloem toe. Roer met een garde of houten lepel tot een pasta die naar koekjes ruikt, zo’n 2 minuten.
  3. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf goed roeren tot een egale saus ontstaat. Voeg de gekookte bloemkool toe en mix met een staafmixer tot een gladde saus.
  4. Draai het vuur uit en voeg de helft van de gemalen kaas toe. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Mag een krokant kaaskorstje niet ontbreken? Verwarm dan de oven voor op 200°C. Doe de pasta met de aspergepunten in een kleine ovenschaal. Overgiet met de saus en meng goed. Strooi de rest van de gemalen kaas bovenop en zet voor 15-20 minuten in de oven. Moet het snel gaan, draai dan de grill aan.
  6. TIP: Krokant gebakken spekjes zijn hier heerlijk bij.