Bloemkoolgratin met chipolata en puree

30 MIN
4 personen
Bloemkoolgratin met chipolata en puree

Bloemkoolgratin wie lust dat nu niet? Lekkere bechamelsaus over de gekookte bloemkoolroosjes en bestrooien met gemalen emmentaler. De rest van het werk wordt door jouw oven gedaan. Zodat jij ondertussen de puree kan maken en de chipolataworsten kan bakken. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 4 chipolataworsten
  • 800 g bloemige aardappelen, geschild en in stukjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 bosje peterselie, fijngesneden
  • 100 g emmentaler, gemalen
  • 2 el bloem
  • 400 ml melk
  • 4 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in 20 min.
  2. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in 6-7 min. Giet af en schep over in een ovenschaal.
  3. Smelt 2 el boter in een kookpotje en voeg er al roerend de bloem aan toe. Schenk er geleidelijk 300 ml melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Kruid met peper en zout. Giet de saus over de bloemkoolroosjes en bestrooi met de emmentaler. Zet 10 min. in een oven van 180 °C.
  4. Smelt boter in een pan en bak de chipolataworsten gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg boter, de rest van de melk, peper, nootmuskaat en zout toe. Meng goed. Serveer samen met de chipolataworsten en gegratineerde bloemkool. Werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 783.04 kcal
Koolhydraten 54.06 g
waarvan suikers 8.96 g
Vet 41.72 g
waarvan verzadigd 22.36 g
Proteïnen 38.78 g
Vezels 9.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin