Blinde vink met witloof en knolselderpuree

25 MIN
4 personen
Blinde vink met witloof en knolselderpuree

Met knolselder kan je alle kanten uit. Rauw is ie lekker, maar je kan hem ook heerlijk bereiden. Zoals in deze knolselderpuree. Lekker gecombineerd met een in boter gebakken blinde vink en gekaramelliseerd witloof. Laat die winter maar komen, wij zijn er helemaal klaar voor!

Ingrediënten

  • 4 blinde vinken
  • 1 knolselder
  • 6 stronkjes witloof
  • 2 takjes peterselie
  • 1 l melk
  • 3 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in de melk. Giet af, maar hou wat van de melk bij.
  2. Halveer het witloof, kruid met peper en zout. Smelt boter in een pan en bak het witloof 4 min. aan elke kant. Zet half onder met water en zet een deksel op de pan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje garen.
  3. Smelt boter in een pan en bak de blinde vinken rondom. Zet nog 10 minuten in een oven van 180 °C.
  4. Pureer de knolselder met enkele lepels van de melk, boter, peper, zout en nootmuskaat. Snij de peterselie fijn. Serveer samen met de blinde vinken en het witloof en werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 528.4 kcal
Koolhydraten 29.11 g
waarvan suikers 12.09 g
Vet 28.33 g
waarvan verzadigd 14.68 g
Proteïnen 37.15 g
Vezels 3.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin