Bladerdeegtaartje met appel en witte pens

40 MIN
4 personen
Bladerdeegtaartje met appel en witte pens

Een heerlijk hartig taartje met appel en witte pens. Ideaal als aperitiefhapje of als voorgerecht met een slaatje erbij. Op en top Belgisch!

Ingrediënten

  • 2 witte pensen, in plakken
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 2 appels, in halve maantjes
  • 100 g rucola
  • 2 takjes dragon
  • 50 g hazelnoten
  • 100 g blauwe kaas, verbrokkeld
  • 2 kl suiker
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de 4 plakjes bladerdeeg op.
  3. Verdeel de plakjes appel over het bladerdeeg en strooi er de suiker over. Leg op elk taartje ook een klontje boter. Schik er nadien de plakken pensen op en kruid met peper en zout.
  4. Schuif de taartjes in het midden van de oven en laat 30 minuten bakken.
  5. Serveer de taartjes met de blauwe kaas erover gestrooid en een slaatje met rucola en hazelnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 609.09 kcal
Koolhydraten 32.06 g
waarvan suikers 14.36 g
Vet 42.23 g
waarvan verzadigd 15.92 g
Proteïnen 21.95 g
Vezels 3.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin