Bladerdeegtaart met ansjovis en ui

30 MIN
4 personen
Bladerdeegtaart met ansjovis en ui

Deze bladerdeegtaart met ansjovis en ui staat ook wel gekend als 'pissaladière', een Provençaalse hartige taart!

Ingrediënten

  • 300 g ricotta
  • 200 g parmezaan, gemalen
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 1 el tijmblaadje
  • 100 g ansjovis, blik
  • 2 uien
  • 1 el pijnboompit
  • 2 el olijfolie
  • bloem, om het deeg uit te rollen
  • 1 vel bladerdeeg

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C
  2. Snij de uien in fijne ringen en stoof ze aan in de olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg ook de tijmblaadjes toe. Laat stoven gedurende 3 minuten.
  3. Meng de ricotta kaas met de helft van de parmesan, het citroensap en peper en zout.
  4. Rol op een bebloemd oppervlak het bladerdeeg dun uit tot rechthoeken van 14 op 22 cm. Bestrijk lichtjes met olijfolie. Bestrijk met de ricotta mengeling maar laat steeds +/- 1cm van de rand vrij. Verdeel de uien over de ricotta en schik de ansjovisjes over de taart.
  5. Bak in de oven gedurende 18 min aan 190 °C.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 709.31 kcal
Koolhydraten 30.02 g
waarvan suikers 6.91 g
Vet 49.2 g
waarvan verzadigd 22.91 g
Proteïnen 37.5 g
Vezels 3.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin