Bietenrisotto met buffelmozzarella en walnootcrumble

35 MIN
2 personen
Bietenrisotto met buffelmozzarella en walnootcrumble

Foodbagchef Sofie: "Groenten verrassend gebruiken? Deze risotto met bietjes is daar hét voorbeeld van. Die kleur en aardse smaak, gecombineerd met romige, Belgische buffelmozzarella van Buffl'Ardenne en knapperige walnootcrumble... Dat is puur genieten!"

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr stoofselder
  • 1 rode biet
  • 125 gr risottorijst
  • ½ blokje groentebouillon
  • enkele takjes citroentijm
  • 1 blaadje laurier
  • 25 gr walnoten
  • 25 gr panko
  • 1 bol Belgische buffelmozzarella
  • boter
  • 75 ml witte wijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn, pers de knoflook en snijd de selder in stukjes.
  2. Maak je handen nat en schil de rode biet. Rasp grof op een natte plank. Spoel erna meteen je plank en handen af, zo voorkom je te veel kleur op je plank en handen (draag eventueel plastic handschoenen tegen het verkleuren van je handen).
  3. Smelt een klontje boter in een pot of braadpan en fruit de ui, knoflook en risottorijst in 2 min. glazig op middelhoog vuur. Blus met de (droge) witte wijn (optioneel) en laat verdampen. Voeg de selder en rode biet toe en stoof 3-4 min. Verkruimel de bouillon erbij en voeg de laurier toe. Voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat sudderen op zacht vuur en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een scheutje toe. Ga zo 15-20 min. door, tot de risotto net beetgaar is. Roer regelmatig goed door.
  4. Walnootcrumble: hak intussen de walnoten fijn. Rits de blaadjes van de takjes citroentijm en hak fijn. Smelt een klontje boter in een pan. Bak de panko, walnoten en citroentijm op middelhoog vuur, tot de panko goudbruin kleurt. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Schep een klontje boter onder de risotto. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de risotto op een bord. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de risotto. Werk af met de walnootcrumble. Smakelijk!
  7. TIP: Nog een restje citroen in de koelkast? Werk de risotto af met een kneepje citroensap, heerlijk f ris!