Belgische quesadilla's met ham en witloof

20 MIN
2 personen
Belgische quesadilla's met ham en witloof

Quesadilla's zijn met kaas gevulde tortilla's uit Mexico. We zijn helemaal fan, maar dachten: 'Waarom eens geen Belgische versie maken?". En dat deden we, en het resultaat is overheerlijk! Noem dit gerust één van de origineelste variaties op witloof met ham uit de oven. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witloof
  • 30 g walnoten
  • 50 g rucola
  • 1 stick honing
  • 80 g gratinkaas
  • 150 g hamblokjes
  • 4 tortilla's
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breek van elk stronkje witloof enkele blaadjes af en hou opzij. Verwijder de wortelaanzet van het witloof en snij de stronkjes in reepjes.
  2. Smelt de boter in een pan en voeg het fijngesneden witloof toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Snij ondertussen de rest van de witloofblaadjes in fijne reepjes. Hak de walnoten grof. Meng de rucola met de fijne witloofreepjes en de walnoten in een kom. Meng in een apart kommetje de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de honing en de mosterd. Kruid met peper en zout. Zet even opzij.
  4. Meng het gestoofde witloof met de gratinkaas en de hamblokjes.
  5. Verdeel de vulling over de tortilla's en vouw ze dubbel, duw goed aan. Verhit een antikleefpan (zonder vetstof) op een matig vuur en leg er 2 dubbelgevouwen quesadilla's in. Draai voorzichtig om na 3 minuten en laat opnieuw 3 minuten bakken. Schep uit de pan en bak de rest van de quesadilla's.
  6. Snij de quesadilla's in driehoekjes. Meng de dressing door de rucola. Verdeel de quesadilla's en de salade over borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 798.73 kcal
Koolhydraten 49.97 g
waarvan suikers 7.65 g
Vet 48.17 g
waarvan verzadigd 19.51 g
Proteïnen 35.62 g
Vezels 4.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin