Beenhamburger met honing-mosterdsaus en wortelfrietjes

30 MIN
2 personen
Beenhamburger met honing-mosterdsaus en wortelfrietjes

Wil je eens een verrassende burger op het menu zetten? Maak een beenhamburger! Vraag aan de beenhouwer een dikke plak ham en bak 'm in de pan. Verraste en tevreden tafelgenoten gegarandeerd! Serveer samen met een heerlijk honing-mosterdsausje en wortelfrietjes.

Ingrediënten

  • 1 grote vastkokende aardappel
  • 200 gr wortelen, in frietjes gesneden
  • 2 kl tex-mexkruiden
  • 2 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl vloeibare honing
  • 200 gr gekookte ham (in een dikke plak)
  • 1 rode ui
  • 2 pistolets
  • 1 tomaat
  • 100 gr andijvie, fijngesneden
  • olie
  • 1 kl witte wijnazijn
  • snuifje suiker
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen in frietjes. Schik samen met de wortelfrietjes op een bakplaat, besprenkel met olie en kruid met zout, zwarte peper en de helft van de tex-mexkruiden. Hussel door elkaar en spreid op de bakplaat. Zet 20-25 min. in de oven tot de frietjes goudbruin zijn.
  2. Honing-mosterdsausje: meng de mosterd met de mayonaise en honing. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg (optioneel) een klein scheutje witte wijnazijn toe voor extra diepgang. Zet apart voor later.
  3. Snijd de gekookte ham in 4 (2 stukken per burger). Marineer met een scheutje olie en de rest van de tex-mexkruiden. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uiringen en ham 6-8 min. aan tot de uien zacht zijn en de ham gekleurd. Voeg (optioneel) een snuifje suiker toe aan de uien en laat nog 1-2 min. karamelliseren.
  4. Snijd intussen de pistolets overlangs en leg de laatste 5 min. mee in de oven.
  5. Snijd de tomaat in plakjes. Beleg het broodje met de honing-mosterdsaus, andijvie (zie tip), 2 laagjes van de gebakken ham, de gekaramelliseerde ui en een plakje tomaat. Serveer met de frietjes. Smakelijk!