Banketletter met sinaasappel-marsepein

25 MIN
1 stuk
Banketletter met sinaasappel-marsepein

Een leuk gebruik uit Nederland: een banketstaaf bakken voor de Sint. Je kan een rechte versie maken, maar ook in de vorm van een letter. Als vulling gebruiken we marsepein met een vleugje sinaasappelschil, heerlijk! Een leuk bakprojectje in aanloop naar de Sinterklaasviering.

Ingrediënten

  • 200 gr marsepein
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 rechthoekig vel bladerdeeg
  • 50 gr blanke amandelen
  • 1 ei
  • strooigoed (versiering)

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Scheid het ei. Doe het eiwit in een mengkom en voeg de marsepein toe. Rasp er de schil van de sinaasappel bij. Meng goed.
  2. Snij het rechthoekige vel bladerdeeg in de lengte in twee. Het tweede deel heb je niet nodig, tenzij je een dubbele portie maakt. Vorm met je handen een lange worst van de marsepein mengeling. Schik op het bladerdeeg, maar zorg dat je op enkele centimeters afstand van de rand van de korte zijde blijft. Vouw de korte zijde dicht over de marsepein en rol dan het bladerdeeg strak op rond de marsepein.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de banketstaaf, met de 'sluiting' naar beneden. Vorm een letter 's' of een andere letter. Zorg wel dat de staaf aan alle zijden goed gesloten is. Duw bovenaan amandelen op een rijtje in het deeg. Klop het eigeel los en bestrijk de bovenzijde van de letter ermee. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en serveer (eventueel met extra strooigoed erbij).