Bami goreng met kip

35 MIN
2 personen
Bami goreng met kip

Bami goreng zijn gewokte noedels met kip, groentjes en een lekker sausje op basis van sojasaus. Snel klaar en overheerlijke Aziatische kost!

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • ½ rode chilipeper
  • 20 g gember
  • 2 kipfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 bio-ei
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de eiernoedels in 3 minuten gaar in gezouten water. Giet af.
  2. Was de prei grondig en snij in ringen. Schil de wortelen en rasp grof. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de lente-ui in schuine ringetjes, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes. Schil en rasp de gember. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  3. Kruid de kippenreepjes met peper en zout. Verhit de helft van de plantaardige olie in een wok en bak ze goudbruin. Haal de kip uit de wok en zet even opzij.
  4. Voeg de rest van de plantaardige olie toe en roerbak de ui en de knoflook voor enkele minuten. Doe er dan de prei, geraspte wortelen en het wit van de lente-ui bij. Roerbak nogmaals enkele minuten.
  5. Schep er de kippenreepjes opnieuw bij en voeg ook de gember, de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de sojasaus toe. Schep goed om.
  6. Voeg de eiernoedels toe aan de wok, samen met per persoon 3 eetlepels water. Roerbak kort, zodat alle ingrediënten mooi verdeeld zijn. Breek het ei (de eieren) in een kommetje, roer los en voeg toe aan de wok. Schep goed om tot het gestold is.
  7. Serveer de gebakken noedels in kommetjes en strooi er het groen van de lente-uitjes over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 723.72 kcal
Koolhydraten 74.84 g
waarvan suikers 25.66 g
Vet 20.72 g
waarvan verzadigd 3.4 g
Proteïnen 53.15 g
Vezels 9.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin