Balls & Glory-bal met ham en prei met savooipuree en jonge wortelen
35 MIN
2 personen
Chef Wim Ballieu: "Ik werk graag met verschillende smaken en texturen: krokant, zacht, smeuïg, beetgaar ... Allemaal 'check' in dit zalige gerechtje! Geniet ervan."
Ingrediënten
1 bussel jonge wortelen
1 el vloeibare honing
10 gr citroentijm
2 Balls & Glory gehaktballen met ham en prei
500 gr bloemige aardappelen
1 sjalot
1 teentje knoflook
150 gr gesneden savooikool
olie
boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Verwijder het loof van de wortelen en halveer (schillen hoeft niet). Schik naast elkaar op de bakplaat, besprenkel met de honing en een scheut olie. Rits de blaadjes van de takjes citroentijm en strooi erover. Kruid met zout en zwarte peper. Schik de gehaktbal mee op de bakplaat en zet 20-23 min. in de oven.
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snipper intussen de sjalot fijn en pers de knoflook. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de sjalot en knoflook in 2 min. glazig. Voeg de savooikool toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Roer de gestoofde savooikool erdoor. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Serveer de savooipuree samen met de gehaktbal en geroosterde wortelen. Smakelijk!
TIP: Voeg eventueel een scheutje water toe, dat versnelt het stoof proces.