Balletjes van kippengehakt in tomatensaus

70 MIN
4 personen
Balletjes van kippengehakt in tomatensaus

Ingrediënten

  • 600 g kippengehakt
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 stengel selder, fijngesneden
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el paneermeel
  • 30 g ricotta
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn, afgeritst en fijngehakt
  • 2 el gedroogde oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui, knoflook, selder en wortel in de olijfolie. Voeg de verse tomaten en tomatenblokjes toe en overgiet met de bouillon. Roer er de tomatenpuree door en breng op smaak met de oregano, rozemarijn, peper en zout. Laat één uur pruttelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Meng de sjalotsnippers, ricotta en paneermeel door het gehakt. Kruid met peterselie, peper en zout.
  4. Rol balletjes uit het gehakt. Bak ze 15 minuten in de oven.
  5. Dompel de balletjes in de tomatensaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 410.95 kcal
Koolhydraten 25.41 g
waarvan suikers 8.99 g
Vet 16.34 g
waarvan verzadigd 4.51 g
Proteïnen 37.81 g
Vezels 8.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin