Balletjes met romige paprikasaus met spinazie, kaas en tarwe
25 MIN
2 personen
Een versgemaakt bordje comfort dat in minder dan een half uur op tafel staat? Laat dat maar aan ons over! Voorgerolde gehaktballetjes met kaas geven extra smaak én halen tijd van je kookteller. Mmm!
Ingrediënten
125 gr Griekse yoghurt
1 rode paprika
1 teentje knoflook
125 gr tarwe
300 gr gehaktballetjes met kaas
2 kl bruschetta rosso kruiden
½ blokje kippenbouillon
50 gr spinazie
50 gr geraspte kaas
olijfolie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Haal de yoghurt alvast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie tip). Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflook.
Kook de tarwe volgens de instructies op de verpakking.
Verhit intussen een scheutje olijfolie op hoog vuur in een grote pan. Bak de balletjes langs alle kanten mooi aan. Voeg vervolgens de paprika en knoflook toe. Kruid met bruschetta rosso en verkruimel de bouillon eroverheen. Stoof 5 min. tot de balletjes en paprika gaar zijn.
Voeg de yoghurt toe aan de pan en laat smelten. Voeg vervolgens ook een klein scheutje water toe. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken (bewaar enkele blaadjes voor de afwerking). Voeg vervolgens de kaas toe en laat smelten. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de balletjes met de tarwe en werk af met wat verse spinazie. Smakelijk!
TIP: Deze yoghurt geeft een heerlijk frisse toets aan dit gerecht én is laag in vetgehalte. Door 'm op voorhand uit de koelkast te halen, verminder je de kans op schiften.