Babi ketjap spek met volkoren rijst, paksoi, wortellinten en komkommer

35 MIN
2 personen
Babi ketjap spek met volkoren rijst, paksoi, wortellinten en komkommer

Foodbagchef Deborah: "Babi ketjap is een populair Indonesisch sausje op basis van ketjap manis (een zoete en dikke sojasaus) met knoflook en gember. De saus wordt traditioneel geserveerd met varkensvlees, maar is ook overheerlijk bij kip, rundsvlees, vis of tofu."

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el currypasta babi ketjap
  • 300 gr traaggegaard spek
  • ½ rode ui
  • 2 wortelen
  • 10 gr sesamzaadjes
  • 125 gr volkoren rijst
  • 1 paksoi
  • zout
  • zwarte peper
  • olie
  • rode wijnazijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Schep de knoflook onder de babi ketjap en meng met een scheutje water. Bestrijk het spek met de lak.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen. Besprenkel met een flinke scheut rode wijnazijn.
  3. Snijd de wortel met een dunschiller in linten (schillen hoeft niet). Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Meng de sesamzaadjes eronder.
  4. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Snijd de paksoi in gelijke stukken van 4-5 cm. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de paksoi 5-8 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Verhit een scheutje olie in een tweede pan en bak het spek, samen met de lak, zo'n 3 min. op middelhoog vuur. Snijd in plakjes.
  7. Serveer het spek met de rijst, wortel en paksoi. Werk af met de gepekelde ui. Smakelijk!
  8. TIP: Dit traaggegaard buikspek is iets vetter van consistentie, maar heeft daardoor ook veel meer smaak. Je hoeft het vet er niet af te snijden en weg te gooien.