Aziatische worstenbroodjes

30 MIN
4 personen
Aziatische worstenbroodjes

Een heerlijk hapje tijdens de feestdagen: worstenbroodjes gevuld met heerlijke Aziatische smaken! Serveer met een pittig dipsausje en het feest kan beginnen!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr gember
  • ½ limoen
  • 2 stengels lente-ui
  • 20 gr koriander
  • 20 gr pinda's
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 2 el vissaus
  • 1 kl suiker
  • 1 kl rijstazijn
  • 1 kl sesamolie
  • 1 el gochujang (Koreaanse chilisaus)
  • 1 el sojasaus
  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • 1 el sweet chilisaus
  • 1 ei
  • 2 kl sesamzaad (zwart en wit)
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl sriracha

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Pers de knoflook. Rasp de gember. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Hak 1 stengel lente-ui fijn. Hak de helft van de koriander fijn. Hak de pinda's grof.
  3. Meng het gehakt met de vissaus, knoflook, gember, limoensap- en zeste, suiker, rijstazijn, de helft van de sesamolie, gochujang, fijngehakte lente-ui en koriander en de sojasaus.
  4. Snij het bladerdeeg in 2 lange repen. Bestrijk met de rest van de sesamolie en sweet chilisaus. Vorm het gehakt in 2 lange worsten en schik op het bladerdeeg. Rol dicht, leg de sluiting naar beneden.
  5. Klop het ei los. Bestrijk de rollen met het ei. Bestrooi met de 2 soorten sesamzaad. Snijd in gelijke stukjes. Schik op de bakplaat en bak 12-15 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Meng ondertussen de mayonaise met sriracha (kies zelf hoe pikant je de saus wilt). Snijd het overige lente-uitje in ringen.
  7. Serveer de worstenbroodjes met de saus, lente-ui en koriander. Smakelijk!