Een heerlijk hapje tijdens de feestdagen: worstenbroodjes gevuld met heerlijke Aziatische smaken! Serveer met een pittig dipsausje en het feest kan beginnen!
Ingrediënten
1 teentje knoflook
20 gr gember
½ limoen
2 stengels lente-ui
20 gr koriander
20 gr pinda's
300 gr gemengd gehakt
2 el vissaus
1 kl suiker
1 kl rijstazijn
1 kl sesamolie
1 el gochujang (Koreaanse chilisaus)
1 el sojasaus
1 vel bladerdeeg, rechthoekig
1 el sweet chilisaus
1 ei
2 kl sesamzaad (zwart en wit)
3 el mayonaise
1 kl sriracha
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Pers de knoflook. Rasp de gember. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Hak 1 stengel lente-ui fijn. Hak de helft van de koriander fijn. Hak de pinda's grof.
Meng het gehakt met de vissaus, knoflook, gember, limoensap- en zeste, suiker, rijstazijn, de helft van de sesamolie, gochujang, fijngehakte lente-ui en koriander en de sojasaus.
Snij het bladerdeeg in 2 lange repen. Bestrijk met de rest van de sesamolie en sweet chilisaus. Vorm het gehakt in 2 lange worsten en schik op het bladerdeeg. Rol dicht, leg de sluiting naar beneden.
Klop het ei los. Bestrijk de rollen met het ei. Bestrooi met de 2 soorten sesamzaad. Snijd in gelijke stukjes. Schik op de bakplaat en bak 12-15 min. in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen de mayonaise met sriracha (kies zelf hoe pikant je de saus wilt). Snijd het overige lente-uitje in ringen.
Serveer de worstenbroodjes met de saus, lente-ui en koriander. Smakelijk!