Aziatische vis uit de airfryer

20 MIN
2 personen
Aziatische vis uit de airfryer

Vis klaarmaken in de airfryer? Yes you can! Het is heel gemakkelijk en bovendien erg snel klaar. Wij maakten goudbrasem met een heerlijke miso-sojamarinade, met paksoi, geserveerd bovenop rijst. Overheerlijk! Je kan de vis trouwens ook in de oven klaarmaken.

Ingrediënten

  • 300 gr goudbrasemfilet, of gebruik een andere witte visfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el honing
  • 1 kl misopasta
  • 20 gr gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 mini-paksoi
  • ½ rode chilipeper
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el sesamzaad
  • 1 limoen
  • 125 gr jasmijnrijst
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Neem een ronde (oven)schaal die in de airfryer past. Maak daarin de marinade: meng de sojasaus met sesamolie, honing en miso. Rasp de knoflook en gember erbij. Meng goed. Dep de visfilets droog en wentel ze in de marinade. Zet even opzij (eventueel afgedekt met aluminiumfolie).
  2. Snijd ondertussen de wortel wel van de paksoi, zodat de blaadjes loskomen. Snijd de chilipeper in ringen. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de limoen in partjes.
  3. Schep de vis even uit de marinade (laat even afdruipen). Schep de paksoi door de marinade. Schik de visfilets er terug op. Strooi 3/4 van de chilipeper en lente-ui over. Schik enkele limoenpartjes erbij. Strooi het sesamzaad erover.
  4. Airfryer: zet de ovenschaal in de airfryer en bak 10-12 min. op 200 ºC. (als je platvisfilets gebruikt, zoals goudbrasem, reken je best op 10 minuten. Voor rondvisfilets zoals kabeljauw, schelvis,... reken je op 12 min.)
  5. Oven: verwarm de oven voor op 200 ºC. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet 10 min. in de oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en laat nog 5-8 min. bakken op 180 ºC.
  6. Kook ondertussen de rijst.
  7. Schep de rijst op een schaal en schep de visfilets, paksoi en alle andere smaakmakers op de rijst. Giet zeker het heerlijke sausje dat overblijft over het gerecht. Werk af met chilipeper, lente-ui, sesamzaad en limoenpartjes. Smakelijk!