Aziatische verse pasta met miso champignons, prei en sojascheuten

25 MIN
2 personen
Aziatische verse pasta met miso champignons, prei en sojascheuten

Foodbagchef Caroline" Verse pasta zijn toch eigenlijk ook eiernoedels? Die passen perfect in m'n Aziatisch getinte pasta met oesterzwammen en een heerlijk misosausje. Afwerken doe ik met krokante gefrituurde uitjes, al noemen we die bij ons thuis 'Bicky uitjes'."

Ingrediënten

  • 250 gr oesterzwammen
  • 1 stengel prei
  • 20 gr gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel lente-ui
  • 250 gr verse tagliatelle
  • 1 el miso pasta
  • 10 ml sojasaus
  • 100 gr sojascheuten
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • olie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 kl chilivlokken
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Snijd de prei in ringen. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Pers de knoflook. Snijd de lente-ui in schuine ringen.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  4. Verhit een scheutje (sesam)olie in een (wok)pan. Voeg de oesterzwammen, prei, knoflook en gember toe. Roerbak 5 min. op middelhoog vuur.
  5. Roer de miso los met de sojasaus, 2 el kookvocht per persoon, de bruine suiker en chilivlokken (optioneel). Voeg de pasta, sojascheuten en het misosausje toe aan de wok, meng onder elkaar en laat 1 min. doorwarmen. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Schep de pasta in een diep bord en werk af met de lente-ui en gefrituurde uitjes. Smakelijk!
  7. TIP: Véél proeven is de sleutel tot lekker koken! Miso is al vrij zout en je voegde ook al chilivlokken toe. Proef dus eerst goed om te weten of er nog extra zout of zwarte peper nodig is.