Aziatische risotto met miso, oesterzwammen en paksoi

35 MIN
2 personen
Aziatische risotto met miso, oesterzwammen en paksoi

Chef Isa: "Wat krijg je als je de Aziatische keuken combineert met de Italiaanse? Een experiment waarbij ik een Aziatische risotto uit m'n mouw toverde. Met typische Aziatische smaakmakers zoals miso, soja en sesamolie in een klassieke, Italiaanse bereiding."

Ingrediënten

  • 2 stengels lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sesamolie
  • 125 gr risottorijst
  • 25 gr miso pasta
  • 10 ml sojasaus
  • ½ paksoi
  • 250 gr oesterzwammen
  • 2 kl wokkruiden
  • olie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de lente-ui fijn. Houd het witte en groene gedeelte apart. Pers de knoflook.
  2. Verhit een scheutje sesamolie in een pot en fruit het wit van de lente-ui en de knoflook zo’n 2 min. op zacht vuur. Voeg de risottorijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Voeg de miso en sojasaus toe en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door, tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door.
  3. Snijd de paksoi fijn. Verhit een scheut sesamolie en olie in een pan en bak de oesterzwammen in 5 min. krokant op hoog vuur. Voeg de paksoi toe en laat 5 min. meebakken. Kruid met een snuif wokkruiden en zwarte peper (zie tip).
  4. Schep de groenten onder de risotto. Proef en breng verder op smaak met extra wokkruiden en zwarte peper. Werk af met het groen van de lente-ui. Smakelijk!
  5. TIP: Opgelet met extra zout. Wokkruiden bevatten meestal al zout, maar ook de sojasaus en miso brengen het gerecht al goed op smaak.