Aziatische omelet met garnalen

20 MIN
4 personen
Aziatische omelet met garnalen

Met deze omelet op basis van oesterzwammen, sojascheuten en roze garnalen gaan we de Aziatische tour op. Extra sojasaus toevoegen mag, dat bepaal je zelf. Wie schuift mee aan tafel?

Ingrediënten

  • 150 g roze garnalen
  • 250 g oesterzwammen
  • 4 lente-uitjes
  • 100 g sojascheuten
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eieren
  • 2 el sojasaus, + extra
  • 3 el sesamolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Pers de knoflook en rasp de gember. Verhit sesamolie in een antikleefpan en bak de oesterzwammen samen met de knoflook en gember. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  2. Breek de eieren in een kom en meng er de sojasaus door. Kruid met peper.
  3. Verhit sesamolie in 2 antikleefpannen en verdeel het eimengsel erover. Verdeel de roze garnalen over de omeletten. Laat de omeletten 5 minuten bakken en verdeel er dan de gebakken oesterzwammen en de sojascheuten over. Vouw de omelet dicht en laat nog 3 minuten verdergaren op een matig vuur.
  4. Snij de lente-ui in schuine ringen. Halveer de omeletten en serveer met de lente-ui en extra sojasaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 181.68 kcal
Koolhydraten 5.45 g
waarvan suikers 2.74 g
Vet 12.47 g
waarvan verzadigd 2 g
Proteïnen 10.32 g
Vezels 4.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin