Aziatische gevulde zoete aardappel met kippengehakt en Thais basilicum

40 MIN
2 personen
Aziatische gevulde zoete aardappel met kippengehakt en Thais basilicum

Chef Deborah: "De zomer loert om de hoek en dan begin ik te dromen van vakantie en verre reizen. Gelukkig hoef je het vliegtuig niet te nemen om te genieten van wereldse smaken. Want ik tover die zonder moeite op je bord."

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappel
  • 1 rammenas
  • 1 stuk gember
  • ½ rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 10 ml sojasaus
  • 25 g pindanoten
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el gele currypasta
  • 200 g spinazie
  • 10 g Thais basilicum
  • ½ limoen
  • olie
  • 1 el suiker
  • snuifje paprikapoeder
  • 1 el appelazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een pot met 500 ml water en 25 gr zout aan de kook.
  2. Snijd de zoete aardappel doormidden (schillen hoeft niet) en leg met het snijvlak naar onderen op de bakplaat. Giet een scheutje olie erover en kruid met zout en zwarte peper (zie tip). Schuif de oven in voor 25-30 min.
  3. Schil de rammenas en rasp of snijd in fijne repen. Haal het gezouten water van het vuur en laat de rammenas hierin weken.
  4. Kimchipasta: rasp de gember, tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Hak de helft van de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes voor minder pit). Rasp of pers de knoflook. Meng alles met de sojasaus, suiker, paprikapoeder en (appel)azijn tot een dikke pasta.
  5. Laat de rammenas uitlekken en spoel goed onder koud stromend water. Schep de rammenas om met de kimchipasta en zet afgedekt opzij (zie tip).
  6. Hak de pindanoten en de rest van de chilipeper grof. Rooster de noten in een pan zonder vetstof die ruim genoeg is voor het gehakt en de spinazie. Haal de pindanoten uit de pan en verhit een scheutje olie. Bak het gehakt rul samen met de currypasta door met een vork of spatel in stukken te prakken. Voeg handje per handje de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Hak het Thais basilicum fijn en snijd de limoen in partjes.
  8. Haal de zoete aardappel uit de oven. Beleg met het gehakt en de kimchigroenten. Werk af met het Thais basilicum, een partje limoen en de pindanoten. Smakelijk!
  9. TIP: Wist je dat je kimchi goed afgedekt zo'n 3 maanden in de koelkast kan bewaren? Je kan de kimchi dus gerust enkele dagen op voorhand klaarmaken.