Aziatische carbonara met gochujang, spek en Chinese kool

30 MIN
2 personen
Aziatische carbonara met gochujang, spek en Chinese kool

Foodbagchef Isa: "Wat als ik twee van mijn favoriete keukens zou combineren? Zo werd m'n Aziatische carbonara geboren. De basis van ei en kaas blijft hetzelfde, maar ik voeg er heel wat Aziatische smaakbommetjes aan toe. Eten met stokjes mag!"

Ingrediënten

  • ½ Chinese kool
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels lente-ui
  • 80 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • 2 eieren
  • 1 el gochujang (Koreaanse chilisaus)
  • 100 gr gerookt spek
  • 150 gr udon noedels
  • olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • ½ kl honing
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de noedels.
  2. Snijd de Chinese kool in dunne repen en de champignons in plakjes. Pers de knoflook. Snijd de lente-ui in ringen.
  3. Gochujang-eimengeling: hak de Gran Moravia fijn. Meng de eierdooiers met de Gran Moravia, de gochujang pasta, witte wijnazijn, honing, een snuifje zout en veel zwarte peper.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een (wok)pan en roerbak de Chinese kool, champignons, knoflook en lente-ui 5 min. op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Houd warm.
  5. Snijd het spek in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het spek goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur af.
  6. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Schep de noedels met een tang uit het kookwater en voeg toe aan de pan met het spek. Schep er ook 2 el kookvocht per persoon bij. Voeg dan de gochujang-eimengeling toe en schep om, tot elke noedel met een laagje saus is bedekt. Voeg de groentemengeling toe en zet het vuur opnieuw aan. Schep nog 1-2 min. continu om op laag vuur (zie tip). Lijken de noedels wat droog? Voeg dan nog extra kookvocht toe.
  7. Draai de gochujang-carbonara in een diep bord en werk af met peper. Smakelijk!
  8. TIP: Als je het vuur te hoog zet, krijg je roerei.