Auberginetaart

50 MIN
4 personen
Auberginetaart

Een originele ovenschotel, deze auberginetaart met kikkererwten en tahin, een Midden-Oosterse sesampasta. Ideaal als lunch of licht avondmaal.

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 3 tomaten, in dunne plakjes
  • 2 uien, in ringen
  • 300 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 2 el tahin
  • 1 kl tijmblaadje
  • 2 takjes tijm
  • cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de aubergines in de lengte in dikke plakken. Bak ze in olijfolie en laat ze uitlekken. Kruid ze met peper en zout.
  3. Fruit de uien glazig in een beetje olijfolie. Strooi er de tijm bij, kruid met peper en zout.
  4. Spoel de kikkererwten in koud water. Laat ze goed uitlekken. Pureer de helft met het citroensap, de sesampasta, 2 eetlepels olijfolie en een snufje cayennepeper tot een smeuïge pasta. Vermeng met de rest van de kikkererwten.
  5. Wrijf een ovenschaal in met het doorgesneden knoflookteentje. Bestrijk bodem en wanden lichtjes met olijfolie. Leg de helft van de aubergineplakken op de bodem, daarop ui, tomaten en de kikkererwtencrème. Dek af met tomaten, ui en de rest van de aubergine
  6. Werk af met enkele verse tijm blaadjes.
  7. Zet 20 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 409.85 kcal
Koolhydraten 27.58 g
waarvan suikers 7.95 g
Vet 26.03 g
waarvan verzadigd 3.73 g
Proteïnen 12.16 g
Vezels 13.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin