Aubergine parmigiana met kalfsvlees

20 MIN
2 personen
Aubergine parmigiana met kalfsvlees

Een leuke variatie op de Italiaanse vegetarische klassieker 'melanzane al parmigiana', met een lekker stukje kalfsvlees erbij. We maken lekkere laagjes met aubergine, kalfsvlees en mozzarella die wegsmelt, echt zalig! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 tomaat
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 kalfslapjes, platgeslagen
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1½ el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine overlangs in 4 plakken. Snij de tomaat in plakjes. Pluk de blaadjes basilicum en snij in fijne reepjes. Snij de mozzarella in plakjes. Kruid het vlees met peper en zout.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de kalfslapjes en plakken aubergine aan.
  3. Neem een ovenschaal en leg 2 plakken aubergine op de bodem. Leg daarop het gebakken kalfslapje. Bedek opnieuw met een plak aubergine. Leg daarbovenop plakjes tomaat en lepel de passata erover. Bestrooi met het fijngesneden basilicum en werk af met de plakjes mozzarella. Zet 10-12 minuten in de oven.
  4. Meng 1/2 eetlepel olijfolie met 1 koffielepel balsamico en peper en zout. Serveer de parmigiana met de gemengde sla en de dressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 489.08 kcal
Koolhydraten 12.82 g
waarvan suikers 5.86 g
Vet 25.71 g
waarvan verzadigd 10.34 g
Proteïnen 49.41 g
Vezels 6.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin