Aubergine met mozzarella

15 MIN
4 personen
Aubergine met mozzarella

Een heerlijk Midden-Oosters bijgerechtje, deze aubergine met mozzarella en granaatappel. Je kan de aubergine ook grillen op de barbecue.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 6 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 1 granaatappel
  • 150 g mozzarella
  • 2 takjes munt, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de aubergines, wrijf ze droog en snij ze in stukken van 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat 10 minuten trekken.
  2. Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Pel de knoflook en snipper'm fijn. Roer de knoflook door de gekruide olijfolie.
  3. Halveer de granaatappel en lepel er de pitjes uit. Laat de mozzarella uitlekken en snij hem in schijfjes.
  4. Bestrijk de sjalotten met de knoflookolie en leg ze in een grillschaal.
  5. Dep de aubergineschijfjes goed droog en kwast ze in met wat knoflookolie. Laat ze samen met de sjalotten grillen tot ze kleur hebben.
  6. Leg de aubergineschijfjes op een bord, strooi er de granaatappelpitten over en breng op smaak met peper. Verdeel de mozzarella erover en garneer met een paar muntblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 294.07 kcal
Koolhydraten 18.53 g
waarvan suikers 8.25 g
Vet 19.32 g
waarvan verzadigd 5.65 g
Proteïnen 10.58 g
Vezels 5.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin