Aubergine met mangochutney-yoghurt, linzen, krieltjes en verse kruiden
30 MIN
2 personen
We zijn fan van de Oosterse keuken en de combinatie gegrilde aubergine met de frisse mangochutney-yoghurt doet ons al dromen van de zomer. Bestrijk de aubergine met wat za'atar voor een heerlijk Oosterse toets.
Ingrediënten
100 gr groene linzen
400 gr krielaardappelen
2 aubergines
10 gr sesamzaadjes
2 kl za'atar
50 gr mangochutney
125 ml (soja)yoghurt
10 gr platte peterselie
10 gr munt
2 lente-uitjes
olie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Spoel de linzen grondig onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de linzen in een grote kookpot. Zet een paar cm onder water en strooi er een snuif zout over. Breng aan de kook. Laat 20-25 min. sudderen zonder deksel, tot de linzen gaar zijn. Zorg ervoor dat de linzen steeds onder water blijven staan, dus houd in de gaten en giet er eventueel water bij. Giet de linzen af.
Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de wedges mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Snijd de aubergine in de lengte in parten (zie tip). Bestrijk met wat olie, de sesamzaadjes en za'atar. Schik bij de aardappelen op de bakplaat en laat 20-25 roosteren.
Meng intussen de mangochutney samen met de yoghurt in een kommetje. Zet gekoeld opzij.
Topping: hak de peterselie, munt en lente-ui fijn. Schep de lente-ui, verse kruiden en linzen onder elkaar. breng op smaak met zout en zwarte peper.
Bestrijk de bodem van een bord met de mangoyoghurt. Schik de aubergineparten erop en werk af met de topping. Serveer met de aardappelen. Smakelijk!
TIP: Als je tijd hebt bestrooi dan en half uurtje van tevoren de aubergines met wat zout. Wrijf het zout er nadien af met wat keukenpapier. Zo smaken ze minder waterig, nemen ze minder vet op en bakken ze beter.