Aspergesalade met ham en ei

0 MIN
4 personen
Aspergesalade met ham en ei

Maak eens een originele salade met ons witte goud! Aspergesalade met gekookte ham, artisjok en (zacht) gekookte eitjes. Een heelrijke lente-lunch!

Ingrediënten

  • 200 g ham
  • 500 g witte asperges
  • 1 kropsla
  • 2 lente-uitjes
  • bieslook
  • 250 g artisjokharten, in olie
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • Voor de dressing:

  • 4 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • 2 el kruiden, gehakt, bijv. bieslook, peterselie, basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges, breek of snij er de harde voetjes af. Snij de asperges in stukken. Kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel met koud water en laat uitlekken.
  2. Kook de eieren 4-5 minuten in water. Laat afkoelen. Pel en halveer de eieren.
  3. Roer voor de dressing de mayonaise glad met de yoghurt. Meng de kruiden erdoor. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht van de asperges toe.
  4. Spoel de sla en zwier droog. Scheur de blaadjes in stukken. Snij de lente-uitjes in ringen. Hak de tomaten grof. Snij de artisjokken in partjes. Snij de ham in stukken.
  5. Maak een salade van de sla met de asperges, de artisjokken, de tomaatjes, de ham en de eitjes. Lepel wat dressing over de salade. Werk af met bieslook en lente-uitjes. Geef de rest van de dressing er apart bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 417.46 kcal
Koolhydraten 16.13 g
waarvan suikers 10.86 g
Vet 27.41 g
waarvan verzadigd 5.81 g
Proteïnen 24.58 g
Vezels 5.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin