Asperges op Vlaamse wijze met gestoomde zeebaarsfilet en citroenbotersaus

20 MIN
4 personen
Asperges op Vlaamse wijze met gestoomde zeebaarsfilet en citroenbotersaus

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 kg witte asperge
  • 6 eieren, hardgekookt en geplet
  • 1 citroen, geperst
  • 200 ml boter, geklaard
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snijd de houterige onderkant eraf. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Stoom ondertussen ook de zeebaarsfilet gaar. Houd ze warm onder folie.
  3. Meng de eieren met de peterselie. Kruid met peper en zout. Laat rusten.
  4. Laat de boter smelten in een pan en schenk er het citroensap bij. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat lauw worden.
  5. Schik de asperges en zeebaars op de borden. Lepel hierover wat citroenbotersaus en werk af met de peterselie en eieren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 709.96 kcal
Koolhydraten 5.68 g
waarvan suikers 3.91 g
Vet 53.59 g
waarvan verzadigd 30.39 g
Proteïnen 50.62 g
Vezels 5.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin