Asperges met zachtgekookt ei

20 MIN
4 personen
Asperges met zachtgekookt ei

Een heerlijk eenvoudig gerechtje, maar dat zijn vaak de beste, nietwaar? Groene asperges met een zacht gekookt eitje en broodkruim. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 20 groene asperges
  • 50 g broodkruim
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 snufje paprikapoeder
  • zeezout

BEREIDING

  1. Bak het broodkruim krokant en goudbruin in de olijfolie. Breng op smaak met wat zeezout, het chili- en paprikapoeder. Laat afkoelen.
  2. Kook de asperges 3-5 minuten in gezouten water tot ze zacht zijn.
  3. Kook ondertussen ook de eieren 3-4 minuten in kokend water. Pel de eieren.
  4. Giet de asperges af en leg bij het ei. Bestrooi met de gebakken broodkruimels en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 165.07 kcal
Koolhydraten 10.29 g
waarvan suikers 1.65 g
Vet 9.34 g
waarvan verzadigd 2 g
Proteïnen 9.38 g
Vezels 1.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin