Asperges met ricotta en munt

25 MIN
4 personen
Asperges met ricotta en munt

Een heerlijk gezonde maaltijd zijn deze asperges met ricotta en munt. Ideaal voor de lunch of als lichte maaltijd, je maakt het makkelijk en snel klaar.

Ingrediënten

  • 1 kg groene asperge
  • 2 limoen, geraspt
  • 400 g ricotta
  • 4.5 el olijfolie
  • 4 takjes munt, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwijder de houterige uiteinden van de asperges.
  2. Blancheer de asperges 10 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Meng de asperges met de helft van de limoenzeste en vier eetlepels olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de ricotta met de muntblaadjes over de borden. Leg hierop de asperges en bestrooi met de rest van de limoenzeste. Besprenkel met nog enkele druppels olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 387.21 kcal
Koolhydraten 6.89 g
waarvan suikers 5.74 g
Vet 33.37 g
waarvan verzadigd 10.96 g
Proteïnen 14.59 g
Vezels 3.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin