Asperges met ricotta en munt

25 MIN
4 personen
Asperges met ricotta en munt

Een heerlijk gezonde maaltijd zijn deze asperges met ricotta en munt. Ideaal voor de lunch of als lichte maaltijd, je maakt het makkelijk en snel klaar.

Ingrediënten

  • 2 bussels groene asperges
  • 2 limoen, schil geraspt
  • 400 g ricotta
  • 5 kl olijfolie
  • 4 takjes munt, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwijder de houterige uiteinden van de asperges.
  2. Blancheer de asperges 10 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Meng de asperges met de helft van de limoenzeste en vier koffielepels olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de ricotta met de muntblaadjes over de borden. Leg hierop de asperges en bestrooi met de rest van de limoenzeste. Besprenkel met nog enkele druppels olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 268.53 kcal
Koolhydraten 9.04 g
waarvan suikers 8.74 g
Vet 19.74 g
waarvan verzadigd 8.91 g
Proteïnen 11.95 g
Vezels 3.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin