Asperges met prosciutto

15 MIN
4 personen
Asperges met prosciutto

Een lekker licht luxe hapjes: geroosterde groene asperges met een plakje knapperige prosciutto rond en een heerlijk dipsausje van roomkaas en basilicum. De Italiaanse lente in 1 hapje!

Ingrediënten

  • 12 sneetjes prosciutto
  • 300 g groene asperges
  • 100 g roomkaas
  • 3 takjes basilicum
  • 1 citroen
  • 1 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de harde uiteinden van de groene asperges weg. Wikkel telkens 2 asperges in een plakje prosciutto. Schik de asperges naast mekaar op het bakpapier. Besprenkel de topjes en de puntjes van de asperges met olijfolie. Zet 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Doe de roomkaas in een kommetje zet telkens 30 seconden in de microgolfoven en roer door, tot de kaas mooi vloeiend is. Snij de basilicum fijn en rasp de zeste van de citroen. Meng onder de roomkaas. Kruid met peper en zout.
  3. Druppel de saus over de gebakken asperges en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 233.7 kcal
Koolhydraten 3.54 g
waarvan suikers 2.79 g
Vet 17.03 g
waarvan verzadigd 8.35 g
Proteïnen 16.49 g
Vezels 1.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin