Asperges met gepocheerd ei

35 MIN
4 personen
Asperges met gepocheerd ei

Heerlijk zijn deze asperges met een gepocheerd eitje. Ideaal voor de brunch of de lunch in de lente. De peterselieolie maakt het lekker kruidig.

Ingrediënten

  • 2 bussels witte asperges, geschild
  • 200 g tuinbonen, gedopt
  • 4 eieren
  • 8 plakjes parmaham, in reepjes
  • 50 g rucola
  • 100 ml olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 2 el azijn
  • 1 bosje bladpeterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de harde stukjes van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Kook 5 minuten in gezouten water. Haal de pan van het vuur en laat nog 5 minuten nagaren. Laat uitlekken.
  2. Blancheer de tuinbonen 3 minuten in gezouten water. Giet af en laat ze schrikken onder koud water. Verwijder het harde, witte vliesje dat rond de boon zit. Kerf het in met een puntig mesje, dan kan de boon er zo uitgedrukt worden.
  3. Pureer met de staafmixer een handvol peterselieblaadjes met de olijfolie tot een dik vloeibare peterselieolie.
  4. Bak de asperges en de tuinbonen kort op in de boter. Verdeel de asperges en de tuinbonen, de hamreepjes en de rucola over de borden.
  5. Breng in een diepe kookpan water aan de kook met een flinke scheut azijn. Temper het vuur, zodat het water licht borrelend kookt. Breek 1 ei in een kommetje. Laat het voorzichtig in het het water glijden. Pocheer het 3 minuten, of tot het eiwit gestold is.
  6. Schep het ei met een schuimspaan uit de pan en leg het meteen op het bord. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren, kruid met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 431.62 kcal
Koolhydraten 6.5 g
waarvan suikers 3.08 g
Vet 37.12 g
waarvan verzadigd 8.47 g
Proteïnen 15.98 g
Vezels 7.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin