Asperges in spekwikkel met mozzarella en hasselback aardappel

40 MIN
0 personen
Asperges in spekwikkel met mozzarella en hasselback aardappel

Wij houdt van origineel, is met dit recept aan het goede adres! Originele pakketjes van groene asperges met pancetta, gebakken mozzarella en een hasselback aardappel met kruidenboter erbij. Watertanden maar!

Ingrediënten

  • 4 aardappelen
  • 5 sneetjes pancetta
  • 10 groene asperges
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 450 g mozzarella, in schijven
  • 1 limoen
  • boter
  • olijfolie, extra vergine
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout
  • grof zout

BEREIDING

  1. Kruid de asperges met peper en wikkel ze in een reepje spek. Leg ze 4-6 minuten onder de grill tot ze aan alle kanten krokant zijn.
  2. Snijd de aardappel in schijfjes, maar niet helemaal door, zodat de aardappel heel blijft. Smeer tussen de schijfjes wat boter en look. Kruid met peper en zout. Verpak ze in aluminiumfolie en zet onder de grill tot ze zacht worden.
  3. Vet een grillpan in met wat olijfolie. Leg hierop voorzichtig de schijven mozzarella. Draai om van zodra deze kleuren en bak de andere kant zodat ze aan beide zijden een korstje krijgen. Leg ze opzij en kruid ze met basilicum, peper en zout. Besprenkel ze met wat olijfolie en het sap van 1 limoen.
  4. Verdeel de aspergerolletjes over de borden en leg op elk bord een aardappel. Verdeel er de mozzarellaschijfjes over en serveer meteen met een partje limoen en grof zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 0 kcal
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers 0 g
Vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 0 g
Vezels 0 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin