Asperges à la flamande met verse kruiden en pestopatatjes
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Sofie: "Witte asperges en eitjes zijn een match made in heaven. In combinatie met verse kruiden en pestopatatjes zet je zo een klassiek gerecht op tafel. Eenvoudig, maar onweerstaanbaar lekker."
Ingrediënten
400 gr vasktkokende aardappelen
4 eieren
500 gr witte asperges
10 gr peterselie
10 gr bieslook
50 gr verse groene pesto
30 gr boter
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder
water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Kook de eieren in een steelpan of pot in 8 min. hard. Spoel onder koud water en
pel voorzichtig.
Schil intussen de asperges. Houd ze vast bij de kop en schil met een dunschiller
van boven naar onder. Snijd dan het harde uiteinde van de asperge. Schil zo alle
asperges (zie tip).
Leg alle asperges in een ruime kookpot (een langwerpige pot is ideaal). Zet
onder water met een snuif zout en breng aan de kook. Laat 2 min. koken, haal
van het vuur en laat nog 10 min. garen in het hete water. Controleer of de
asperges gaar zijn.
Hak de kruiden fijn (incl. steeltjes).
Smelt de boter in dezelfde steelpan of pot van de eieren. Haal van het vuur en
prak met een pureestamper of vork de eieren door de boter, samen met de
kruiden, zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen af en meng voorzichtig met de pesto. Kruid met zout en
zwarte peper.
Schik de asperges op een bord en schep de eitjes erop. Serveer met de
pestopatatjes. Smakelijk!
TIP: Bewaar de schillen (evt. in de vriezer) en trek er een bouillon van: laat de schillen 15 min. koken
op zacht vuur. Haal de aspergebouillon door een zeef en je hebt de ideale basis voor een
smaakvolle asperge- of lentesoep.