Asperges à la flamande met verse kruiden en pestopatatjes

30 MIN
2 personen
Asperges à la flamande met verse kruiden en pestopatatjes

Foodbagchef Sofie: "Witte asperges en eitjes zijn een match made in heaven. In combinatie met verse kruiden en pestopatatjes zet je zo een klassiek gerecht op tafel. Eenvoudig, maar onweerstaanbaar lekker."

Ingrediënten

  • 400 gr vasktkokende aardappelen
  • 4 eieren
  • 500 gr witte asperges
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr bieslook
  • 50 gr verse groene pesto
  • 30 gr boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Kook de eieren in een steelpan of pot in 8 min. hard. Spoel onder koud water en pel voorzichtig.
  3. Schil intussen de asperges. Houd ze vast bij de kop en schil met een dunschiller van boven naar onder. Snijd dan het harde uiteinde van de asperge. Schil zo alle asperges (zie tip).
  4. Leg alle asperges in een ruime kookpot (een langwerpige pot is ideaal). Zet onder water met een snuif zout en breng aan de kook. Laat 2 min. koken, haal van het vuur en laat nog 10 min. garen in het hete water. Controleer of de asperges gaar zijn.
  5. Hak de kruiden fijn (incl. steeltjes).
  6. Smelt de boter in dezelfde steelpan of pot van de eieren. Haal van het vuur en prak met een pureestamper of vork de eieren door de boter, samen met de kruiden, zout en zwarte peper.
  7. Giet de aardappelen af en meng voorzichtig met de pesto. Kruid met zout en zwarte peper.
  8. Schik de asperges op een bord en schep de eitjes erop. Serveer met de pestopatatjes. Smakelijk!
  9. TIP: Bewaar de schillen (evt. in de vriezer) en trek er een bouillon van: laat de schillen 15 min. koken op zacht vuur. Haal de aspergebouillon door een zeef en je hebt de ideale basis voor een smaakvolle asperge- of lentesoep.