Asperges à la flamande met gerookte zalm en aardappelen

40 MIN
2 personen
Asperges à la flamande met gerookte zalm en aardappelen

Foodbagchef Isa: "Mijn grootouders waren aspergeboeren in Moerzeke. Ik kreeg de groente letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegoten. In het hoogseizoen stond het witte goud elk weekend op het menu. Deze bereiding met roerei is één van mijn favorieten."

Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 2 eieren
  • 10 gr bieslook
  • 100 gr gerookte zalm
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de asperges. Houd ze vast bij de kop en schil met een dunschiller van boven naar onder. Snijd dan het harde uiteinde van de asperge.
  2. Leg alle asperges in een ruime kookpot (een langwerpige pot is ideaal). Zet onder water met een snuif zout en breng aan de kook. Laat 2 min. koken, haal van het vuur en laat nog 10 min. garen in het hete water. Controleer of de asperges gaar zijn.
  3. Snijd intussen de aardappelen in stukken van 3 cm (schillen hoeft niet) en zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar, giet af en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Smelt een klont boter in een steelpan en breek het ei erin. Roer op een zacht vuur, tot er een smeuïg roerei ontstaat. Opgelet, dat gaat snel. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Hak of knip de bieslook fijn (zie tip). Schep onder de gekookte aardappelen, samen met een klont boter.
  6. Serveer de asperges met de aardappelen, het roerei en de gerookte zalm. Smakelijk!
  7. TIP: Koken er kleine chefs mee? Laat ze dan kruiden knippen. Een veilig en toch handig jobje. Maar ook ik, als volwassene, gebruik graag een schaar om bieslook te verwerken. Lekker snel.