Aspergeroomsoep met gerookte zalm en garnaaltjes

25 MIN
4 personen
Aspergeroomsoep met gerookte zalm en garnaaltjes

Een heerlijke verwennerij: een aspergeroomsoepje met reepjes gerookte zalm, groene asperges en handgepelde grijze garnalen. Een feestlijk voorgerechtje voor met Pasen!

Ingrediënten

  • 12 witte asperges
  • 6 groene asperges
  • 1 eidooier
  • 1½ l bouillon
  • ½ dl room
  • 40 g vloeiende bloem
  • 30 g boter
  • 150 g gerookte zalm
  • 2 el peterselie, gehakte
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de witte asperges, spoel de groene asperges. Snij de zachte punten van de stengels en snij de stengels in stukjes.
  2. Breng 1 liter bouillon aan de kook. Doe er de aspergestengels bij. Laat 15 minuten koken. Draai ze door een roerzeef.
  3. Laat de boter smelten. Strooi er de bloem bij. Roer glad. Leng de roux aan met de rest van de koude bouillon. Breng al roerend aan de kook. Voeg er de aspergepuree aan toe. Roer glad en breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de aspergepunten bij de soep. Laat 5 minuten zacht doorkoken.
  5. Klop de eierdooier los met de room. Schenk een pollepel soep bij het mengseltje. Roer goed glad en schenk dan alles weer bij de hete soep. Roer voortdurend en breng de soep weer tot tegen de kook aan maar laat ze niet meer koken (dan stolt de dooier!).
  6. Verdeel de hete soep over diepe borden of kommetjes. Werk af met de garnaaltjes, groene asperge punten en gehakte peterselie. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 266.55 kcal
Koolhydraten 8.75 g
waarvan suikers 1.26 g
Vet 20.21 g
waarvan verzadigd 9.3 g
Proteïnen 13.25 g
Vezels 1.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin