Aspergereepjes carbonara

30 MIN
4 personen
Aspergereepjes carbonara

Iedereen heeft het altijd maar over courgettespaghetti, maar je kan ook tagliatelle van asperges maken. Hoera! Probeer het zelf maar eens in deze meer dan originele versie van pasta carbonara!

Ingrediënten

  • 200 g gezouten spek, in blokjes
  • 800 g witte asperges
  • 3 eieren, losgeklopt
  • olijfolie
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout
  • 100 ml room

BEREIDING

  1. Maak met een dunschiller dunne linten van de asperges.
  2. Bak de spekblokjes krokant in wat olijfolie. Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.
  3. Kuis de pan uit en bak hierin kort de aspergeslierten in olijfolie op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Voeg er dan opnieuw de spekblokjes aan toe. Schenk er de losgeklopte eieren en room over. Laat nog even doorwarmen.
  4. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 421.48 kcal
Koolhydraten 3.53 g
waarvan suikers 3.1 g
Vet 31.18 g
waarvan verzadigd 23.94 g
Proteïnen 18.15 g
Vezels 3.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin