Appelstrudel

55 MIN
4 personen
Appelstrudel

Dit traditioneel Oostenrijks gebak maak je makkelijk zelf. Appelstrudel is een heerlijk winters dessertje geserveerd met een bolletje ijs.

Ingrediënten

  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 70 g rozijnen
  • 10 vellen filodeeg
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 50 ml rum
  • 2 el citroensap
  • 50 g rietsuiker
  • 100 g boter
  • snufje kaneel

BEREIDING

  1. Week de rozijnen 15 minuten in de rum. Laat uitlekken.
  2. Besprenkel de blokjes appel met citroensap. Meng de appelblokjes met de rozijnen, de walnoten, de rietsuiker en de kaneel.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Smelt de boter. Bestuif het werkvlak lichtjes met bloem. Leg hierop een vel filodeeg en bestrijk met de gesmolten boter. Leg er een tweede vel op en bestrijk opnieuw met boter. Werk zo verder tot alle vellen filodeeg zijn opgebruikt.
  5. Verdeel de appelvulling over het deeg. Bestrijk de randen met boter en rol de strudel strak op. Leg de strudel op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijk opnieuw met boter.
  6. Bak de appelstrudel 25 minuten tot hij goudbruin is. Laat afkoelen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.9 kcal
Koolhydraten 66.05 g
waarvan suikers 34.5 g
Vet 39.74 g
waarvan verzadigd 14.75 g
Proteïnen 8.81 g
Vezels 4.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin