Appelcrumble met rumrozijnen

45 MIN
6 personen
Appelcrumble met rumrozijnen

Deze heerlijke crunchy appelcrumble krijgt nog dat tikkeltje extra, door er in rum geweekte rozijnen aan toe te voegen. Heerlijk met een bolletje vanilleijs...

Ingrediënten

  • 500 g appels, in blokjes
  • 100 g rozijnen
  • 50 ml rum
  • 2 el suiker
  • 1 snufje kaneel
  • 1 el boter
  • Voor de crumble

  • 100 g bloem
  • 60 g blonde suiker
  • 60 g amandelpoeder
  • 60 g boter
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Doe de rozijnen in een kommetje en schenk de rum erbij. Laat minstens 30 minuten weken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Snij de appels in blokjes en overstrooi met suiker en kaneel. Boter ovenschaaltjes in en doe daar de appelblokjes en de uitgelekte rozijnen in. Doe er een klontje boter bij en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Maak de crumble: smelt de boter. Meng de bloem, suiker, een snufje zout en het amandelpoeder door elkaar en roer er dan de gesmolten boter onder. Haal de potjes met appel uit de oven en strooi er de crumble over. Zet nog 15 à 20 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 375.42 kcal
Koolhydraten 47.74 g
waarvan suikers 33.56 g
Vet 16.11 g
waarvan verzadigd 7.45 g
Proteïnen 4.79 g
Vezels 3.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin