Appelcake

45 MIN
15 porties
Appelcake

Een eenvoudig genot: een lekker stukje versgebakken appelcake met een snufje kaneel. Thee of koffie erbij en je dag is goed!

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 200 g boter, + extra om in te vetten
  • 4 eieren, gesplitst
  • 200 g suiker, fijn
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 3 el abrikozenconfituur
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Klop in een grote mengkom de zachte boter met de suiker, een snufje kaneel en de vanillesuiker tot een licht en luchtig mengsel.
  3. Doe er een na een de eierdooiers bij en roer telkens goed glad. Doe er de gezeefde bloem en een snuifje zout bij. Bewerk tot een homogeen beslag.
  4. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Spatel ze luchtig door het beslag.
  5. Bestrijk de binnenkant de bakvorm met boter en bestuif lichtjes met bloem. Schep het beslag in de vorm.
  6. Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snij ze in plakjes en duw ze in het beslag.
  7. Bak de cake 30 minuten in het midden van de oven.
  8. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Bestrijk de cake met abrikozenconfituur en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 247.61 kcal
Koolhydraten 30.17 g
waarvan suikers 21.22 g
Vet 12.46 g
waarvan verzadigd 7.54 g
Proteïnen 3.29 g
Vezels 1.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin